Thuisbatterijen worden steeds aantrekkelijker vanuit financieel oogpunt, zeker nu de terugdraaiende elektriciteitsmeter op termijn zal verdwijnen. Het wordt steeds voordeliger om zoveel mogelijk van je eigen opgewekte elektriciteit zelf te verbruiken. Een thuisbatterij ondersteunt je hierin. Bij zonnig weer en een laag energieverbruik slaat de thuisbatterij de overtollige elektriciteit van je zonnepanelen op. Op momenten dat de zon niet schijnt, levert de batterij de benodigde energie aan je woning. Vooral voor mensen die verwarmen met een warmtepomp of rijden met een elektrische auto, biedt een thuisbatterij veel voordelen.
Voor particuliere huishoudens zonder thuisbatterij is het vrijwel onmogelijk om alle opgewekte elektriciteit van hun zonnepanelen direct te gebruiken. In dergelijke situaties wordt geschat dat ongeveer 30% van de opgewekte stroom direct wordt verbruikt. De overtollige elektriciteit gaat bij een terugdraaiende teller niet verloren, maar wordt in het openbare elektriciteitsnet geïnjecteerd.
Dankzij de terugdraaiende teller kun je de geïnjecteerde elektriciteit op een later moment alsnog gebruiken. Het openbare elektriciteitsnet fungeerde hierbij als een gratis opslagbatterij. In deze situatie blijf je echter afhankelijk van het elektriciteitsnet. Nieuwe zonnepaneelinstallaties in Nederland profiteren niet meer van de voordelen van deze terugdraaiende teller.
Een thuisbatterij is de perfecte oplossing om het eigen verbruik van je opgewekte elektriciteit aanzienlijk te verhogen. Het uiteindelijke zelfverbruik dat je behaalt, hangt af van verschillende factoren, zoals je verbruiksprofiel (bijvoorbeeld verwarming via zonnepanelen of een elektrische auto), het vermogen van je zonnepaneelinstallatie en de opslagcapaciteit van je thuisbatterij.
Hoe hoger je eigen verbruik, hoe lager je energierekening. Dit is vooral relevant voor nieuwe installaties die verplicht werken met het duurdere injectietarief. Met een thuisbatterij kun je in dat geval jaarlijks honderden euro's besparen op je energierekening. Daarnaast biedt de Nederlandse overheid aantrekkelijke subsidies voor wie investeert in een thuisbatterij.
Met een thuisbatterij ben je bovendien grotendeels onafhankelijk van het openbare elektriciteitsnet. Zo kun je een plotselinge stroomuitval of een black-out gemakkelijk overbruggen met je eigen elektriciteit.
Moderne thuisbatterijen werken bijzonder intelligent. Op basis van je reële energiebehoeften gedurende de dag wordt het opslaan en verbruik van elektriciteit automatisch geoptimaliseerd.
Het bepalen van de juiste opslagcapaciteit van je thuisbatterij vereist veel technische expertise, een gerichte analyse en een nauwkeurige berekening. Vertrouw hiervoor op de expertise van SolarPro.
Als expert in duurzame energie volgt SolarPro alle technologische ontwikkelingen op de voet. Ook op het gebied van thuisbatterijen zijn wij toonaangevend. We hebben alle kennis in huis om voor elke situatie een op maat gemaakt technisch voorstel te doen.
We passen de capaciteit en werking van de thuisbatterij perfect aan jouw verbruiksprofiel en het vermogen van je zonnepanelen aan.
Daarnaast wordt de volledige installatie, koppeling en programmering uitgevoerd door onze eigen vakmensen. Wij plaatsen je thuisbatterij en leveren deze gebruiksklaar op, inclusief de benodigde koppelingen en de juiste configuratie voor een optimaal rendement.